• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Πίτσα

Η πίτσα,  είναι παγκοσμίου φήμης φαγητό και θεωρείται οτι η σύλληψή της έγινε στην Αρχαία Ελλάδα όπου έψηναν τη ζύμη του ψωμιού σε στρογγυλό σχήμα και προσέθεταν πάνω τυρί, ελαιόλαδο, και λαχανικά. Η πίτσα έγινε παγκοσμίως γνωστή από τους Αμερικάνους, όταν ένας Ιταλός μετανάστης άνοιξε ένα μικρό μαγαζί στην Νέα Υόρκη, που έφτιαχνε μόνο παραδοσιακή…

Κρέπες

H κρέπα που συνήθως παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου είναι ένα είδος πολύ λεπτής τηγανίτας και θεωρείται εθνικό γαλλικό φαγητό.  Η καταγωγή της είναι από την Βρετάνη, μια χερσόνησος που βρίσκεται στο Δυτικό άκρο της  Γαλλίας. Είναι παγκοσμίως δημοφιλής και την συνταντάμε σε διάφορες παραλλαγές, όπως τα "pancakes" στην Αμερική,  την Ινδική κρέπα «ντόσα» από ρυζάλευρο, και…

Πανετόνε

Το πανετόνε είναι ένα Μιλανέζικο γλυκό, κάτι μεταξύ τσουρέκι, ψωμί και κέικ με καραμελωμένες φλούδες από πορτοκάλι και κομμάτια από αποξηραμένα φρούτα. Είναι ευρέως γνωστό και καταναλώνεται την περίοδο των Χριστουγέννων και στην Λατινική Αμερική και στην Αυστραλία. Αν και δεν έχει καταχωρηθεί η προέλευσή του, θεωρείται παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό των Ιταλών, και λέγεται πως…

Κινόα

Η κινόα με επιστημονική ονομασία Chenopodium quinoa (Χηνοπόδιον κινόα) είναι θάμνος του οποίου οι σπόροι τρώγονται, ανήκει στην ίδια οικογένεια με το φαγόπυρο και έχει πάρα πολλά ευεργητικά οφέλη για την υγεία. Καλλιεργείται και προέρχεται από την Νότια Αμερική και έρευνες δείχνουν οτι ήταν βασική τροφή στην καθημερινότητα των Ίνκας καθώς έχει τρομερά πλεονεκτήματα και…

Πλεονεκτήματα Κατεψυγμένων

Η χρήση της ψύξης για τη συντήρηση των τροφίμων χρονολογείται από τους προϊστορικούς χρόνους, όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το χιόνι και τον πάγο για να συντηρήσουν το κυνήγι τους. Κατά τη δεκαετία του ´30 τα κατεψυγμένα τρόφιμα άρχισαν να πωλούνται εμπορικά μετά από την ανακάλυψη μιας μεθόδου ταχείας κατάψυξης και πλέον η κατανάλωσή τους έχει…

Σπανάκι

Το σπανάκι ανήκει στην οικογένεια Χηνοποδιοειδών “Chenopodiaceae” και καλλιεργείται κυρίως στην Ευρώπη. Πιστεύεται ότι έχει περσική προέλευση και πως τον 12ο αιώνα έγινε γνωστό για τις ιδιότητές του στην Ευρώπη. Το σπανάκι είναι γνωστό για τις διατροφικές του ιδιότητες και κυρίως για την περιεκτικότητά του σε σίδηρο. Ο σίδηρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία…

Πράσο

Το πράσο ανήκει στην οικογένεια των Λειριοειδών “Liliaceae”μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Η καταγωγή του είναι από τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου και την Μέση Ανατολή, και υπάρχουν διάφορες ποικιλίες όπως τα γιγάντια πράσα της Ιταλίας και τα πράσα καλέμια που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα. Το πράσο χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα σε πάρα πολλές…

Αγκινάρα

Η αγκινάρα ανήκει στην οικογένεια των Αστεροειδών, αναπτύσσεται σε σχήμα θάμνου και καλλιεργείται σε πολλά μέρη του κόσμου με πιο ζεστές θερμοκρασίες και χωρίς πολύ υγρασία. Αρκετά φαρμακευτικά προϊόντα ακόμα και καλλυντικές κρέμες έχουν βάση την αγκινάρα. Πέρα από εξαιρετικό λαχανικό αποτελεί επίσης και ένα πολύτιμο φάρμακο. Θεωρείται ότι έχει ιδιότητες κατά της πέτρας των…

Αρακάς

Ο αρακάς ή αλλιώς το μπιζέλι είναι ο μικρός πράσινος σφαιρικός καρπός του φυτού “Pisum sativum” και ανήκει στην κατηγορία των αμυλούχων λαχανικών, όπως το κουνουπίδι, τα κολοκυθάκια και τα φασολάκια. Είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου ενώ είναι και καλή πηγή βιταμίνης Κ και βιταμίνης Α. Περιέχει μέταλλα…

Προσθήκη στο καλάθι

Έχετε προσθέσει επιτυχώς το προϊόν στο καλάθι σας