• Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας, εάν θέλω να μάθω πότε θα είναι η επόμενη παράδοση, ή αν έχω να κάνω μια επείγουσα παραγγελία;

  Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210-2881000, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως και τις 17:00 το απόγευμα, για να μιλήσετε με το εξειδικευμένο προσωπικό μας και να εξυπηρετήσει κάθε σας ανάγκη.

 • Ποιός είναι ο τρόπος πληρωμής;

  Η πληρωμή γίνεται πάντα και μόνο την ώρα της παράδοσης στον οδηγό της εταιρίας. Μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή εύκολα και με ασφάλεια χρησιμοποιώντας χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

 • Πόσο συχνά βγαίνει ο κατάλογος bofrost *;

  Η bofrost*έχει δύο βασικούς καταλόγους, τον χειμωνιάτικο και τον καλοκαιρινό. Ο χειμωνιάτικος κατάλογος ισχύει από την 1η Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου και ο καλοκαιρινός από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Σε κάθε νέο κατάλογο bofrost*, θα βρείτε πολλές καινοτομίες. Τα προϊόντα με την ένδειξη «νέο» είναι καινούρια προϊόντα. Με τις λέξεις «πάλι κοντά σας» είναι δημοφιλή εποχιακά προϊόντα, τα οποία είναι διαθέσιμα ξανά λόγω μεγάλης ζήτησης. Βγαίνουν επίσης και τα εποχιακά μας φυλλάδια, όπως ο Χριστουγεννιάτικος κατάλογος, το φυλλάδιο της Σαρακοστής και το φυλλάδιο του Σεπτεμβρίου, τα οποία περιλαμβάνουν κατά βάση εποχιακά προϊόντα τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση αναλόγως με την περίσταση.

 • Πώς μπορώ να κάνω αλλαγές στην παραγγελία μου;

  Για οποιαδήποτε τροποποίηση στην παραγγελία σας, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 210-2881000 ή στείλτε μας email στο info@bofrost.gr με τις αλλαγές σας, τουλάχιστον μια εργάσιμη ημέρα πριν από την ημερομηνία παράδοσης.

 • Πώς ξέρω ότι έχει παραληφθεί η παραγγελία μου;

  Με την επιτυχή ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, θα λάβετε ένα επιβεβαιωτικό email. Αν δεν λάβετε επιβεβαιωτικό email, πιθανότατα να μην έχετε καταχωρήσει σωστά την παραγγελία σας ή να έχετε καταχωρήσει λανθασμένα το email σας. Σε αυτή την περίπτωση, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210-2881000 από τις 09:00 έως τις 17:00.

 • Υπάρχει περίπτωση να μην παραλάβω κάποιο προϊόν που έβαλα στο καλάθι ή όλη την ποσότητα που ζήτησα;

  Ναι. Τα προϊόντα μας διανέμονται με μεγάλη ταχύτητα, οπότε υπάρχει περίπτωση κάποιων ελλείψεων. Θα σας ενημερώσουμε άμεσα μέσω email ή τηλεφώνου.

 • Τι είναι η μέθοδος ταχείας-κατάψυξης;

  Ανάλογα με την ταχύτητα της κατάψυξης, αυτή μπορεί να είναι βραδεία ή ταχεία. Η μέθοδος της «ταχείας κατάψυξης» (shock freezing) αναφέρεται στην κατάψυξη που γίνεται με ταχύ ρυθμό απομάκρυνσης της θερμότητας από το προϊόν και έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ομοιόμορφων μικρών παγοκρυστάλλων, τόσο στον ενδοκυτταρικό όσο και στον εξωκυτταρικό χώρο. Συνήθως, η θερμοκρασία του θαλάμου ταχείας κατάψυξης κατέρχεται στους -35°C, οπότε η θερμοκρασία στο εσωτερικό του τροφίμου μπορεί να φτάσει στους -20°C.

 • Πώς διατηρούνται οι βιταμίνες στα λαχανικά της bofrost*;

  Τα εργοστάσια παραγωγής μας βρίσκονται μέσα στους αγρούς, έτσι ώστε η επεξεργασία και η ταχεία κατάψυξη των λαχανικών να γίνονται αμέσως μετά τη συγκομιδή τους. Στην bofrost* τα λαχανικά αποθηκεύονται στη σωστή θερμοκρασία και έτσι δεν καταστρέφονται σε μεγάλο βαθμό οι βιταμίνες που περιέχουν. Μέσα σε έναν χρόνο, τα λαχανικά μπορεί να χάσουν το πολύ 10% της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες, ανάλογα με την ευαισθησία των βιταμινών. Έτσι ο καταναλωτής μας λαμβάνει τουλάχιστον 70% των ευαίσθητων βιταμινών, όπως η βιταμίνη C και ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά των λιγότερο ευαίσθητων βιταμινών. Αυτή τη σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες δεν θα την βρείτε πάντα στα φρέσκα λαχανικά. Αμέσως μετά τη συγκομιδή, αρχίζει η απώλεια σε θρεπτικές ουσίες. Το σπανάκι π.χ. χάνει μέσα σε 24 ώρες, σε απόλυτη θερμοκρασία δωματίου, πάνω από το 40% των θρεπτικών ουσιών του. Μετά από τρεις μέρες δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα από στις ευαίσθητες βιταμίνες. Κατά κανόνα τα λαχανικά που θα βρείτε στην αγορά είναι τουλάχιστον 2 ημερών. Σύμφωνα με τα παραπάνω επομένως, μόνο τα λαχανικά από τον δικό σας κήπο, τα οποία θα καταναλώσετε την ίδια μέρα, είναι ανώτερα σε βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες από τα κατεψυγμένα.

 • Από τι αποτελείται το προστατευτικό γλάσο νερού (επίπαγος);

  Το προστατευτικό γλάσο νερού είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης τεχνολογικής διαδικασίας που εφαρμόζεται στα κατεψυγμένα τρόφιμα, αποτελείται μόνο από νερό και προστατεύει τα προϊόντα από την αφυδάτωση και την οξείδωση των χρωστικών, διατηρώντας τα φρέσκα και αρωματικά.

 • Τι είναι το γλουταμινικό;

  Το γλουταμινικό είναι ένα αμινοξύ που υπάρχει στη φύση και βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα με υψηλό πρωτεϊνικό περιεχόμενο, όπως τα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα ψάρια, αλλά και σε πολλά λαχανικά όπως τα μανιτάρια και η ντομάτα. Το γλουταμινικό χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης και προστίθεται στα τρόφιμα, προκειμένου να τα κάνει πιο γευστικά. Στην Ε.Ε το γλουταμινικό μονονάτριο κωδικοποιείται ως Ε621 και η χρήση του είναι ρυθμισμένη σύμφωνα με διάφορες οδηγίες. Η χρήση του δεν είναι επιβλαβής για την υγεία του καταναλωτή. Το γλουταμινικό, επίσης, χρησιμοποιείται για να καλύψει τις ατέλειες των συστατικών ενός προϊόντος. Η bofrost* αποφάσισε να ΜΗΝ χρησιμοποιεί ενισχυτικά γεύσης στα προϊόντα της.

 • Τι είναι τα υδρογονωμένα φυτικά λίπη;

  Τα υδρογονωμένα φυτικά λίπη είναι το αποτέλεσμα μιας χημικής επεξεργασίας (υδρογόνωση) που γίνεται στα ρευστά φυτικά έλαια, ώστε να προκύψουν προϊόντα με στερεή μορφή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τα λεγόμενα λίπη. Η παραγωγή λίπους με σύσταση παρόμοια με αυτή του βουτύρου, έχει πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι η μείωση του κόστους, διότι τα ζωικά λίπη είναι ακριβότερα. Ένας άλλος λόγος είναι ότι διατηρούνται πολύ περισσότερο και έτσι αποφεύγουμε φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητάς τους, όπως π.χ. το τάγγισμα. Τα υδρογονωμένα φυτικά λίπη, ενώ έχουν βασικά τεχνολογικά πλεονεκτήματα, είναι ουσίες που επιβαρύνουν την υγεία του καταναλωτή. Η bofrost* ΔΕΝ  χρησιμοποιεί υδρογονωμένα φυτικά λίπη.

 • Τι είναι τα GMO/ ΓΤΟ;

  Με τον όρο ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένος Οργανισμός) νοούνται οι οργανισμοί που έχουν προέλθει από επέμβαση στον γενετικό τους κώδικα (DNA) με μοντέρνες τεχνικές της Γενετικής επιστήμης. Οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται κυρίως στη φυτική παραγωγή και έχουν ως σκοπό να αυξήσουν την ανθεκτικότητα των φυτικών καλλιεργειών σε συνθήκες μικροβιακής επιμόλυνσης, οπότε και γίνονται περισσότερο ανθεκτικά και η καλλιέργειά τους πιο εύκολη. Υπάρχουν υποψίες για επίδραση των μεταλλαγμένων στο DNA του καταναλωτή, αλλά δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά. Η bofrost* ΔΕΝ χρησιμοποιεί συστατικά που είναι Γενετικά Τροποποιημένα.