Κρέπες

H κρέπα που συνήθως παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου είναι ένα είδος πολύ λεπτής τηγανίτας και θεωρείται εθνικό γαλλικό φαγητό. 

Η καταγωγή της είναι από την Βρετάνη, μια χερσόνησος που βρίσκεται στο Δυτικό άκρο της  Γαλλίας.

Είναι παγκοσμίως δημοφιλής και την συνταντάμε σε διάφορες παραλλαγές, όπως τα “pancakes” στην Αμερική,  την Ινδική κρέπα «ντόσα» από ρυζάλευρο, και το “jian bing”, ένα από τα πιο γνωστά είδη κρέπας στην Κίνα αφού θεωρείται από τα πιο δημοφιλή πρωϊνά.

Αλμυρή ή γλυκιά, είναι πλέον αγαπημένη και ευρέως γνωστή και στην Ελλάδα. Μπορούμε να την απολαύσουμε είτε σαν κυρίως πιάτο σε κάποιο εστιατόριο, είτε στο χέρι από την κρεπερί όπου οι επιλογές των υλικών είναι αμέτρητες!