Σπανάκι

Το σπανάκι ανήκει στην οικογένεια Χηνοποδιοειδών “Chenopodiaceae” και καλλιεργείται κυρίως στην Ευρώπη.

Πιστεύεται ότι έχει περσική προέλευση και πως τον 12ο αιώνα έγινε γνωστό για τις ιδιότητές του στην Ευρώπη.

Το σπανάκι είναι γνωστό για τις διατροφικές του ιδιότητες και κυρίως για την περιεκτικότητά του σε σίδηρο. Ο σίδηρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων που βοηθούν στη μεταφορά του οξυγόνου μέσα στο σώμα.

Είναι πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C και βιταμίνης Κ η οποία είναι πολύ σημαντική για την υγεία των οστών.

Το σπανάκι αποτελεί επίσης μια πολύ καλή πηγή μαγνησίου, και βιταμίνης Β2. Οι ιδιότητές του βοηθάνε στη σωστή λειτουργία του εντέρου και ενισχύουν το ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα.