Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210-2881000, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως και τις 21:00 το απόγευμα, για να μιλήσετε με το εξειδικευμένο προσωπικό μας και να εξυπηρετήσει κάθε σας ανάγκη.

Η πληρωμή γίνεται πάντα και μόνο την ώρα της παράδοσης στον οδηγό της εταιρίας. Μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή εύκολα και με ασφάλεια χρησιμοποιώντας χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Για οποιαδήποτε τροποποίηση στην παραγγελία σας, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 210-2881000 ή στείλτε μας email στο info@bofrost.gr με τις αλλαγές σας, 2  εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία παράδοσης.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, θα λάβετε ένα επιβεβαιωτικό email. Αν δεν λάβετε επιβεβαιωτικό email, πιθανότατα να μην έχετε καταχωρήσει σωστά την παραγγελία σας ή να έχετε καταχωρήσει λανθασμένα το email σας. Σε αυτή την περίπτωση, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210-2881000 από τις 09:00 έως τις 17:00.

Ναι. Τα προϊόντα μας διανέμονται με μεγάλη ταχύτητα, οπότε υπάρχει περίπτωση κάποιων ελλείψεων. Θα σας ενημερώσουμε άμεσα μέσω email ή τηλεφώνου.

Ανάλογα με την ταχύτητα της κατάψυξης, αυτή μπορεί να είναι βραδεία ή ταχεία. Η μέθοδος της <strong>«ταχείας κατάψυξης»</strong> (shock freezing) αναφέρεται στην κατάψυξη που γίνεται με ταχύ ρυθμό απομάκρυνσης της θερμότητας από το προϊόν και έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ομοιόμορφων μικρών παγοκρυστάλλων, τόσο στον ενδοκυτταρικό όσο και στον εξωκυτταρικό χώρο. Συνήθως, η θερμοκρασία του θαλάμου ταχείας κατάψυξης κατέρχεται στους -35°C, οπότε η θερμοκρασία στο εσωτερικό του τροφίμου μπορεί να φτάσει στους -20°C.

Τα εργοστάσια παραγωγής μας βρίσκονται μέσα στους αγρούς, έτσι ώστε η επεξεργασία και η ταχεία κατάψυξη των λαχανικών να γίνονται αμέσως μετά τη συγκομιδή τους. Στην bofrost* τα λαχανικά αποθηκεύονται στη σωστή θερμοκρασία και έτσι δεν καταστρέφονται σε μεγάλο βαθμό οι βιταμίνες που περιέχουν. Μέσα σε έναν χρόνο, τα λαχανικά μπορεί να χάσουν το πολύ 10% της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες, ανάλογα με την ευαισθησία των βιταμινών. Έτσι ο καταναλωτής μας λαμβάνει τουλάχιστον 70% των ευαίσθητων βιταμινών, όπως η βιταμίνη C και ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά των λιγότερο ευαίσθητων βιταμινών. Αυτή τη σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες δεν θα την βρείτε πάντα στα φρέσκα λαχανικά. Αμέσως μετά τη συγκομιδή, αρχίζει η απώλεια σε θρεπτικές ουσίες. Το σπανάκι π.χ. χάνει μέσα σε 24 ώρες, σε απόλυτη θερμοκρασία δωματίου, πάνω από το 40% των θρεπτικών ουσιών του. Μετά από τρεις μέρες δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα από στις ευαίσθητες βιταμίνες. Κατά κανόνα τα λαχανικά που θα βρείτε στην αγορά είναι τουλάχιστον 2 ημερών. Σύμφωνα με τα παραπάνω επομένως, μόνο τα λαχανικά από τον δικό σας κήπο, τα οποία θα καταναλώσετε την ίδια μέρα, είναι ανώτερα σε βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες από τα κατεψυγμένα.

Το προστατευτικό γλάσο νερού είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης τεχνολογικής διαδικασίας που εφαρμόζεται στα κατεψυγμένα τρόφιμα, αποτελείται μόνο από νερό και προστατεύει τα προϊόντα από την αφυδάτωση και την οξείδωση των χρωστικών, διατηρώντας τα φρέσκα και αρωματικά.

Το γλουταμινικό είναι ένα αμινοξύ που υπάρχει στη φύση και βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα με υψηλό πρωτεϊνικό περιεχόμενο, όπως τα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα ψάρια, αλλά και σε πολλά λαχανικά όπως τα μανιτάρια και η ντομάτα. Το γλουταμινικό χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης και προστίθεται στα τρόφιμα, προκειμένου να τα κάνει πιο γευστικά. Στην Ε.Ε το γλουταμινικό μονονάτριο κωδικοποιείται ως Ε621 και η χρήση του είναι ρυθμισμένη σύμφωνα με διάφορες οδηγίες. Η χρήση του δεν είναι επιβλαβής για την υγεία του καταναλωτή. Το γλουταμινικό, επίσης, χρησιμοποιείται για να καλύψει τις ατέλειες των συστατικών ενός προϊόντος. Η bofrost* αποφάσισε να ΜΗΝ χρησιμοποιεί ενισχυτικά γεύσης στα προϊόντα της.

Τα υδρογονωμένα φυτικά λίπη είναι το αποτέλεσμα μιας χημικής επεξεργασίας (υδρογόνωση) που γίνεται στα ρευστά φυτικά έλαια, ώστε να προκύψουν προϊόντα με στερεή μορφή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τα λεγόμενα λίπη. Η παραγωγή λίπους με σύσταση παρόμοια με αυτή του βουτύρου, έχει πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι η μείωση του κόστους, διότι τα ζωικά λίπη είναι ακριβότερα. Ένας άλλος λόγος είναι ότι διατηρούνται πολύ περισσότερο και έτσι αποφεύγουμε φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητάς τους, όπως π.χ. το τάγγισμα. Τα υδρογονωμένα φυτικά λίπη, ενώ έχουν βασικά τεχνολογικά πλεονεκτήματα, είναι ουσίες που επιβαρύνουν την υγεία του καταναλωτή. Η bofrost* ΔΕΝ  χρησιμοποιεί υδρογονωμένα φυτικά λίπη.

Με τον όρο ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένος Οργανισμός) νοούνται οι οργανισμοί που έχουν προέλθει από επέμβαση στον γενετικό τους κώδικα (DNA) με μοντέρνες τεχνικές της Γενετικής επιστήμης. Οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται κυρίως στη φυτική παραγωγή και έχουν ως σκοπό να αυξήσουν την ανθεκτικότητα των φυτικών καλλιεργειών σε συνθήκες μικροβιακής επιμόλυνσης, οπότε και γίνονται περισσότερο ανθεκτικά και η καλλιέργειά τους πιο εύκολη. Υπάρχουν υποψίες για επίδραση των μεταλλαγμένων στο DNA του καταναλωτή, αλλά δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά. Η bofrost* ΔΕΝ χρησιμοποιεί συστατικά που είναι Γενετικά Τροποποιημένα